torsdag 4 december 2014

Lucka 4: Julgodis! Polkagris- och chokladklubba med Hello Kitty


Den största utmaningen med de här polkagris- och choklagklubborna är nog att hitta minivarianten av polkagriskäppar. Grundidén till de klubborna hittade jag här och det är ett amerikanskt recept. Där tänker jag mig att utbudet av polkagriskäppar är betydligt större. Men hittar man inte små polkagriskäppar så kan man ju använda normalstora också. Sockerchocken lär bli större men det behöver ju inte nödvändigtvis vara något negativt!

Ingredienser:
Pinnar till klubborna, antingen särskilda som finns i tex hobbyaffärer eller grillpinnar i trä som delas på mitten
Polkagriskäppar (helst minivarianten)
Choklad (mörk, ljus, vit, vad helst du föredrar)
Valfria dekorationer, tex strössel

Gör så här:
Sätt ugnen på  140 grader. Värm polkagrisarna i någon minut. De ska bli lite mjuka så de går att böja till men passa noga, är de inne för länge så smälter de. Sätt ihop två polkagrisar till ett hjärta runt pinnen och böj till ändarna lite för att få en fin form på hjärtat. Tryck till försiktigt så  hjärtat verkligen sitter ihop och fast på pinnen. Låt svalna.
Smält choklad och spritsa eller klicka ut med en tesked inuti hjärtat. Dekorera med strössel eller choklad i annan färg. Låt stelna.

Och för den som inte orkar hålla på och tjafsa och pilla med hjärtan och pinnar men vill åt kombinationen av polkagris och choklad så är en annan variant att smälta choklad, breda ut den på bakplåtspapper och strö över krossade polkagrisar. Låt stelna och bryt chokladen i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar