lördag 13 december 2014

Lucka 12 (försenad), med anledningen till att det inte blev någon lucka igår

Det här är ju inte någon väl förberedd kalender där text och foton är skapade sedan länge och bara är att lägga ut på rätt dag. Igår blev det ingen lucka för dagen ägnades helt åt japanloppisen, en marknad med fokus på japansk populärkultur, anime, spel och sånt som i allmänt kan sorteras under benämningen kawaii.

Till loppisen hade jag gjort julgodis och smycken. En av sötsakerna var popcorn- och marshmallowsgranar. De är superenkla men lite kladdiga att göra.


Marshmallowsgranar 

Ingredienser:
En påse microvågspopcorn
En burk marshmallowsfluff
Mini-Smarties
Stössel i form av stjärnor eller blommor
Smör

Cupcake-formar

Gör så här:
Poppa enmicrovågspopcornen. Sortera bort eventuella opoppade kärnor. Smält enklick smör i en stor kastrull. Häll i mashmallowsfluffet och värm på låg värme. Häll i popcornen och blanda. Och nu kommer den kladdiga biten: Forma koner av popcorn smeten i muffinsformarna. Det enklaste är att först  lägga ett lager popcorn i botten på formen.  Gör sen ett lager ovanpå av färre popcorn och till sist ett ensamt popcorn på toppen. Sätt fast Smarties som dekoration på granarna och sätt en strösselstjärna/blomma i toppen. Låt stelna i rumstemperatur.

 Nu lite fler bilder från vårt försäljningsstånd:

Broscher i resin, tovad Totoro och svartsotare och Totorokakor.


Halsband i resin och marshmallowsrenar.

Maja framför vårt bord. Bakgrunden var inte så glamorös.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar