måndag 12 augusti 2013

Spaghetti carbonara: fågel och fågelbo


Spaghetti carbonara är en av mina favoritpastarätter. Det finns ju hur många olika recept som helst på den här rätten men jag kör en enkel variant:

4 port

300-350 g spaghetti
3 äggulor
1 helt ägg
1 dl riven parmesan
1 dl grädde
1 paket bacon
Salt, svartpeppar (malen och om man vill göra en fågel också några pepparkorn)

Koka spaghettin. Rör ihop äggulor, ägg, grädde, riven parmesan och en nypa salt. Häll ner blandningen i den kokta spaghettin och rör om på låg värme tills röran blir krämig. Stek baconet i småbitar och häll på spaghettin. Toppa med nymalen svartpeppar.

Vill man göra ett fågelbo med tillhörande fågel så ta upp spaghetti med en gaffel och lägg i en cirkel på ena sidan av tallriken. Ta lite spaghetti i taget tills fågelboet är lagom högt. Cirkeln i mitten ska vara så stor att ett ägg kan stå i mitten. Sära vitan och gulan på ett ägg och lägg äggulan i ena halvan av äggskalet. Placera äggskalet i mitten av spaghettifågelboet. Lägg ut baconbitar i form av en fågelkropp.Om det behövs kan man klippa till baconen lite för tex näbben. Riv parmesan på den grova sidan av rivjärnet till fjädrar och ben. Sätt ett svartpepparkorn som fågelns öga.


1 kommentar: