onsdag 2 april 2014

Spenatsoppa med ägg-ugglor

Spenatsoppa med ägg är en favorit hemma hos oss. Idag gjorde jag ugglor av ägghalvorna och hade rostade brödpinnar med smör till.

Recept på spenatsoppa (4 port):
1 liter vatten + en grönsaksbuljongtärning och en köttbuljongtärning
400 g hackad (fryst) spenat
1 dl creme fraiche

Koka upp vatten, buljongtärningar och spenat. Låt koka i ca 10 minuter. Vispa i creme fraichen på slutet.

Ugglor av ägg och nori (sushisjögräs).
För att göra uggleägg: skala och dela äggen i halvor. Skär ut en liten halvmåne i toppen av äggen. För att göra ögon och andra detaljer på ugglorna använder jag små hålslag för sushisjägräs. De jag har ser ut såhär och finns att köpa på JBox.com. Hålslagen är ju egentligen gjorda för att göra ansikten till pandor, björnar och en glad figur så jag har tagit ut ganska många smådelar och kombinerat dem lite olika. Månen är en ensam äggula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar