Jag erkänner från början: jag älskar frallor. Allra mest gillar jag vetefrallor med frasig yta (med eller utan vallmofrön) och vitt, lite småsegt innanmäte. Med det sagt så står det ju var och en som vill göra de här korgsmörgåsarna fritt att använda vilken typ av frallor eller runda bröd som helst.
Ingredienser till 4 smörgåar:
4 ägg
4 gula cocktailtomater
2 röda cocktailtomater
8 tunna skivor rökt kalkon (skinka eller salami går också bra)
Marchésallad (eller babyspenat eller andra små salladsblad)
1 morot
1 ask philadelphiaost (naturell eller med vitlök och örter)
Nori (Sushisjögräs)
Hårdkoka äggen (täck äggen med kallt vatten, koka upp och koka i 10 minuter). Spola äggen med kallt vatten och låt svalna.
Skär frallorna till korgar. Hur man gör det finns beskrivet i det här inlägget.
Dela moroten i 1-2 mm tjocka skivor på längden. Skär ut hönornas kammar och trianglar till hönornas näbbar.
Vik kalkonskivorna på mitten och rulla ihop dem till strutar. Lägg två i varje brödkorg, bakom hönorna. Skär blommor av de röda tomaterna (beskrivning på tomatblommor finns här) och lägg dem mellan kalkonrullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar