söndag 13 april 2014

Cupcakes med choklad- eller jellyägg


Vad är egentligen skillnaden mellan en muffin och en cupcake? Jag vet inte riktigt men själv tänker jag mig att muffins är av modell större och cupcakes är mindre och med en mer gullig aura, så jag skulle säga att det här är påskcupcakes. Å andra sidan är cupcakes helt hopplöst att försvenska i plural (cupcaksen?) så jag får kalla dem muffins i receptet ändå.

Själva kakreceptet för muffinsen är från en liten bok som heter "Njut av muffins och kakor". När det kom till frostingen så är dnt en egen variant utifrån vad vi råkade ha hemma men den blev riktigt god, krämig och lagom söt.

Recept på muffins (12 st):
110 g smör
115 g strösocker
2 ägg, lätt uppvispade
85 g vetemjöl
25 g kakaopulver

Frosting
80 g smör
175 g florsocker
Ca 3 msk vispgrädde
2-3 msk philadelphiaost

Dekoration
Små choklad- eller jellyägg
Blomströssel

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ 12 formar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller använd dubbla pappersformar på en bakplåt.

Rör smör och socker luftigt i en skål. Tillsätt äggen lite åt gången och rör kraftigt efter varje gång. Blanda mjöl och kakao och vispa ner det i blandningen. Fördela smeten i formarna. Grädda i ca 15-20 minuter eller tills kakorna har höjt sig och känns fasta. Låt kallna på galler.

Vispa smör och florsocker i en skål till en smulig massa. Späd med vispgrädde, lite i taget tills frostingen är lagom konstistens (den ska vara jämn och smidig så den går att spritsa men ändå håller formen). Tillsätt philadelphiaosten på slutet och vispa lite till.

Fyll en sprits med flikig tyll med frostigen. Spritsa frostingen på muffinsarna. dekorera med godisäggen och blomströssel.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar