måndag 8 december 2014

Lucka 8: Ädelostbollar med pepparkaka


Söt glögg och saltsöta tilltugg är perfekt tillsammans och ädelost och pepparkaka är en kombination som jag blir glatt överraskad av varje år att den är precis så god som jag minns. En god variant till den vanliga glöggen är Jamie Olivers mulled wine, julig smak men inte riktigt lika sött som vanlig glögg-

Receptet nedan räcker till minst 25 små bollar. Hur många man behöver göra får man avgöra själv utifrån gästernas antal, hungrighet och förkärlek för ädelost och pepparkaka.

Ingredienser:
140 g ädelost
2-3 msk crème fraîche
10 pepparkakor

Gör så här:
Kör pepparkakorna i mixer till ett fint pulver. Smula ädelosten och blanda med crème fraîche. Gör bollar av ädelostsmeten och rulla i pepparkalspulvret. Ställ i kyl till servering.

Överkurs:
Baka pepparkaksfigurer med hjälp av minsta sortens formar och stick ner i varje ädelostboll. Ett tips för att smeten inte ska flyta ut när man bakar kakorna är att ställa in plåten med de utstansade kakorna i frysen i 20 minuter innan de gräddas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar