torsdag 30 oktober 2014

Kuslig matlåda

 Idag har Ellinor utflykt med fritids  och skulle ha med matlåda. Hon fick korvmumier, pastafigurer, tortillaspöken och en jack-o'-lantern-mandarin.

Korvmumierna är gjorda av minikorvar (prinskorvar funkar lika bra) och remsor av tortillabröd. Det är bara att linda in korvarna i tortillaremsorna och eventuellt fästa ändarna med lite smör eller majonäs Ögeonen är också gjorda av små rundlar av tortillabröd (jag har en liten rund form för att ta ut små cirklar men det funkar också att klippa ut små rundlar på fri hand) där pupillerna  är ditritade med matfärgspenna.

Jag älskar pastafigurerna med Halloween-tema. De syns inte så bra eftersom de är under mumierna men det är både pumpor, små häxor, spindlar och fladdermöss. De svarta är extra effektfulla. Ellinor undrade om de smakade lakrits.

Tortillaspökena är uttagna med hjälp av ett kakmått med inbyggd stämpel. Det funkar fint att stämpla i bröd också.

Mandarinens ansikte är gjort av sushisjögräs.

Till en middag med halloweentema skulle man kunna göra mumiekorvarna och pastan, tillsammans med t ex små gula tomater som pumpor.


Så här ser matlådan ut med sitt lock och besticken Ellinor har till. Till matlådan hör även ett elastiskt band som man sätter runt lådan för att vara säker på att locket sitter stadigt fast.

2 kommentarer:

  1. Så coolt!
    Vart har du köpt matlådan?

    SvaraRadera
  2. Matlådan är från Bemto & Co i Japan men den finns även i två exemplar i min nystartade (idag) pyttelilla webshop som finns här, http://lillalyktan.tictail.com/ .

    SvaraRadera